19 آبان 1402 - 12:14
یک عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت:

استفاده از ظرفیت بریکس سبب توسعه روابط اقتصادی ایران می‌شود/ بریکس به دنبال حذف دلار است

استفاده از ظرفیت بریکس سبب توسعه روابط اقتصادی ایران می‌شود  بریکس به دنبال حذف دلار است
بریکس ۲۸ درصد قدرت اقتصادی جهان را دارد فعال کردن ظرفیت تجاری با کشورهای عضو گروه بریکس سبب توسعه و بهبود اقتصاد ایران خواهد شد.
کد خبر : ۱۵۷۱۰۳

به گزارش ایبنا، «سید حمید حسینی»؛ عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: اهمیت گروه بریکس به این دلیل است که ایران با غرب آسیا کمترین توافقنامه‌های تجاری دو جانبه و چند جانبه را دارد.

وی با تاکید بر اینکه لازمه حیات امروز حضور در پیمان‌های جمعی است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر برای ایجاد توسعه اقتصادی و خنثی سازی اثر تحریم‌ها، ایران تلاش کرده با عضویت در پیمان‌هایی مانند شانگ‌های و بریکس و امضای توافق ترجیحی و آزاد با اوراسیا ظرفیت لازم برای توسعه روابط اقتصادی را فراهم کند.

این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه حضور در پیمان‌های بین المللی اقدام خوبی است، خاطرنشان کرد: عضویت در این سازمان‌ها به تنهایی امتیازی برای کشور ندارد، اما فعال کردن ظرفیت تجاری آن‌ها راهکاری است که به توسعه روابط با کشور‌های عضو می‌انجامد.

وی با بیان ایکه گروه بریکس از سال ۲۰۰۱ با چهار کشور روسیه، چین، هند و برزیل آغاز شد و بعد آفریقای جنوبی به آن پیوست، تصریح کرد: اعضای بریکس کشور‌هایی بودند که که پیش بینی می‌شد تبدیل به قدرت‌های نوظهور جهان و بزرگترین اقتصاد‌ها تبدیل شوند که اکنون نیز چین و هند در زمینه تولید ناخالص ملی مقام‌های دوم و سوم جهان را به نام خود کرده اند.

وی افزود: اگر روسیه نیز درگیر جنگ نشده بود می‌توانست به یکی از این کشور‌ها تبدیل شود و برزیل در حال توسعه نیز پیش بینی می‌شود و در آینده از کشور‌های قدرتمند جهان باشد.

حسینی گفت: گروه بریکس ۲۸ درصد قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارد و بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان از اعضای بریکس محسوب می‌شوند و این شاخصه‌ها از پایه‌های قدرت بریکس هستند.

وی با بیان اینکه گروه بریکس از سال ۲۰۱۶ ساختاری را برای کشور‌های عضو ایجاد کردند، تاکید کرد: راه اندازی بانک توسعه با ۵۰ میلیارد دلار سرمایه که هر عضوی ۱۰ میلیارد دلار از آن را پرداخت کرده است توانستند برای پروژه‌های بسیاری تامین مالی کنند و از سوی دیگر یک قرارداد اندوخته احتیاطی دارند که پشتوانه‌ای برای تقویت ارزش پول این کشور‌ها است و رقیبی برای صندوق بین المللی پول محسوب می‌شود.

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: راه اندازی نظام پرداخت برای جایگزینی با سیستم سوییفت و تسهیل انتقال وجه با کشور‌های عضو در دستور کار قرار دارد که برای کشور‌هایی مانند روسیه، ایران و چین مناسب است تا در دراز مدت مشکلات در زمینه تحریم‌ها رفع شود و از سوی دیگر به دنبال تعیین ارز اختصاصی برای اعضای نیز هستند.

وی با تاکید بر اینکه این ابزار با عضویت در گروه بریکس برای اقتصاد کشور راهگشاست، تصریح کرد: با عضویت جدید ایران، امارات متحده عربی، عربستان و آرژانتین ظرفیت بریکس گسترش پیدا می‌کند اگر بتواند ارزی را جایگزین ارز‌های رایج دلار و یورو کند می‌تواند آینده بسیار خوبی داشته باشد و ما باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم.

حسینی با بیان اینکه بخشی از این ظرفیت در توافقنامه‌هایی مانند بریکس و شانگ‌های مربوط به فعالان اقتصادی می‌شود، تاکید کرد: اتاق‌های بازرگانی از بخش‌هایی است که می‌تواند ظرفیت عضویت ایران در پیمان‌های بین المللی را فعال کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در گام نخست باید بتوانیم ظرفیت تجاری با این پیمان‌ها را فعال کنیم و بعد با استفاده از ظرفیت‌های سرمایه گذاری و همکاری در پروژه‌های مشترک سطح روابط را افزایش دهیم.

وی افزود: با امضای قرارداد‌های ترجیحی با اعضا، با وجود پراکندگی‌های اعضا، فعالیت تجاری با یکدیگر توجیه اقتصادی داشته باشد.

ارسال‌ نظر